Bilforsikring

Ansvarsforsikring
Loven kræver, at alle bilister har etableret ansvarsforsikring for deres køretøj. Det gælder også for snescootere, motorcykler og knallerter. 

Forsikringen dækker de skader, du kan komme til at påføre andre personer, motorkøretøjer eller ting.  Forsikringsbetingelser er unikke, for hver kunde der kan finde dem i dit Policebrev, hvor du har fået en kode til at hente dine forsikringsbetingelser. Du kan også kontakte os, så sender vi dem til dig.

Ansvarsforsikringen dækker med de i færdselslovens fastsatte beløb.

Specielt for knallerter og motorcykler kan vi udelukkende tilbyde den lovpligtige ansvarsforsikring. 

Yderligere forsikring
Er du derimod involveret i et solouheld, eller får du hele skylden for et trafikuheld, får du ikke erstatning for skaderne på din egen bil, hvis du kun har tegnet en ansvarsforsikring. Du risikerer således et stort tab, hvis bilen bliver totalskadet. 

Kaskoforsikring
Sætter du sikkerhed og tryghed i højsædet, skal du vælge fuld kaskodækning. Du får den bedste dækning og flest fordele.  Vi har fast præmieordning på vores bilforsikring.

Kasko- og/eller brandforsikring etableres i altid kombination med den lovpligtige ansvarsforsikring. 

Retshjælpsdækning
Kommer du som ejer, bruger eller fører af en privat bil ud for en uenighed, der må afgøres ved retten, kan du - med visse begrænsninger - opnå Retshjælpsdækning. Det betyder, at If betaler ud fra en fastsat sum advokatomkostninger og øvrige omkostninger ved at føre sagen. Der vil være egenbetaling ved sådanne sager.

Værd at vide
Under kaskoforsikringen er ekstra udstyr som standard dækket.

Ekstra udstyr betegnes som udstyr der er monteret på og/eller i køretøjet efter det har forladt producentens fabrik.

Det kan fx være:

  • Aluminiumsfælge og dæk (sommer og vinter)
  • Oliefyr
  • Stereo anlæg
  • Kommunikationsudstyr
  • Reklamefolie
  • Tag bøjler

Vi anbefaler, at du etablerer yderligere forsikringsdækning såfremt værdien af ekstra udstyr overstiger standarddækningen.

Samarbejder med If Skadeforsikring, som er Nordens største forsikringsselskab.