Julegave indkøb

Julen er også højtid for indbrud i hjem og biler.

Frist ikke tyvene ved at lade julegaveindkøbene ligge synligt i bilen, lyder rådet fra Forsikringsoplysningen.

Er du i gang med julegaveindkøbene, så pas på du ikke giver tyvene frit spil ved at lade gaver ligge i bilen, mens du ordner resten af indkøbene eller får en tiltrængt forfriskning.

- Lad være med at bruge bilen som opbevaringssted for julegaverne. Det er et tag-selv-bord for tyvene, hvis en forladt bil er fyldt med juleindkøb på bagsædet. Alligevel er der en del, der gør det. Overvej, om juleindkøbene kan klares som det sidste, inden du kører hjem, så de ikke kommer til at ligge i en parkeret bil, siger konsulent Riccardo Krogh Pescatori fra Forsikringsoplysningen.

Sådan dækker forsikringen
Forsikringen dækker kun, hvis bilen er låst, ruderne lukkede og der er tegn på opbrud af bilen. Derudover handler det om, hvad det er for nogle ting, der bliver stjålet. Ved tyveri fra biler skelner indboforsikringen mellem almindeligt indbo såsom bøger, legetøj, hobbyværktøj og madvarer og særligt indbo såsom GPS, computere, telefoner, kameraer, vin og spiritus.

Almindeligt indbo bliver erstattet, uanset hvor i bilen det befandt sig, da det blev stjålet. Med særligt indbo er der to muligheder: Nogle indboforsikringer dækker kun, hvis det har ligget i aflåst bagage- eller handskerum, mens andre forsikringer dækker, hvis blot genstandene ikke er synlige udefra.

Vær opmærksom på, at smykker og kontanter aldrig dækkes, uanset om det er skjult eller gemt i aflåste rum.

Læs mere på Forsikringsoplysningens hjemmeside.

Samarbejder med If Skadeforsikring, som er Nordens største forsikringsselskab.